התפקיד המרכזי שלשמה נועדה ונטה הוא לסנן ולערבל את האוויר בכדי להזרים אויר חדש ונקי יותר.
במטבחים גדולים למשל לרוב מותקנים ונטות כדי להפטר מריחות הטיגון והבישול שעם הזמן נוטים לצבור עוד ריחות ועד לקיומו של ריח שעלול להפוך למפגע בריאותי.
הונטות משווקות במגוון של צורות ודגמים והספקים שונים ובעיצוב עגול או מרובע. גם אפשרויות ההתקנה שלהן שונות ומרובות –
יש ונטות לתלייה ויש דגמים ניידים שאפשר להציב במקומות אותם רוצים לאוורר. תהליך ההתקנה עלול להיות מורכב ומסורבל מקומות תעשייתיים ואם מדובר בונטה גדולה מאוד אבל התקנה של ונטה במטבח בבית יכולה להיעשות בקלות בתלייה.
דגמי ונטה נפוצים
ישנם כיום כמה סוגי ונטות בולטים המותאמים כל אחד למקומות מסוימים ולצרכים שונים – הדגם התעשייתי הקל, המיועד בעיקר לחדרי חשמל וחדרי שירות; ישנו דגם מיוחד למטבחים ביתיים וישנה גם ונטה תעשייתית כבדה המיועדת למקומות ואולמות חקלאים כמו למשל לולים וכן לאולמות ייצור במפעלים ועוד.
מקומות נפוצים נוספים בהם נהוג להתקין ונטות הם בחדרי שירותים ומקלחות ולא רק בבית אלא בעיקר בחדרי מלון שם לריח ולצחות האוויר יש תפקיד חשוב בתדמית המלון מול האורחים. גם במטבחי בתי המלון ומסעדות שונות מותקנות לרוב ונטות בכדי למנוע את מעבר ריחות המטבח וחדרי שטיפת הכלים לשאר חלקי המקום. הטבחים עצמם לא אמורים לעבוד בתוך בליל של ריחות וזקוקים לאוויר צח. מדובר ממש על בריאות ויכולת של תפקוד. קשה מאוד לבשל במקום מוקף ומוצף באדים של טיגון ובריחות של בישול ובדרך כלל אחרי כמה זמן הריחות הללו צוברים גם משיב לא נעים במיוחד.
בכל מקרה של התקנת ונטות רצוי להתייעץ עם מומחים ולהתאים את הדגם לייעוד, לגודל החדר ולרמת דחיסות האוויר הרצויה.